dimecres, 26 d’octubre del 2011

ELS QUATRE JUTGES S'IDENTIFIQUEN

El grup que formen Els Quatre Jutges està compost, com molt bé us haureu imaginat, de quatre membres que, tot i el títol que s'han apropiat, no tenen potestad ni per aplicar lleis penals, civils, mercantils, administratives o socials ni tenen autoritat per jutjar ni sentenciar. Mirem qui són!


ANNA: Llicenciada en Traducció i Interpretació d'alemany per inèrcia i especialitzada en traducció mèdica, és professora d'anglès a secundària  i estudiant del grau de Llengua i Literatura Catalanes. No entén absolutament res de fer música, però li encanta escoltar-la, i més si és en català, i molt més, si és d'aquella època en què parlar, cantar, escriure, murmurar o pensar en català era un delicte. Li agrada escoltar les lletres d'aquells poetes de la cançó que van saber retratar el temps i la societat que els va tocar viure a través de missatges musicals en clau carregats de seny i d'esperança, sense els quals, segurament, el nostre poble seria tot un altre. 
És de Vinaròs, un poble coster al nord del País Valencià, tocant ja a Tarragona, tot i que fa anys que ja no hi viu a causa de l'interinatge, que fa que cada any visqui en un lloquet diferent de la geografia catalana. Li encisa la mar i caminar descalça per la sorra freda quan la platja és buida a l'hivern. Li captiva la ciutat de Colònia, a la seva estimada Alemanya, on visqué una llarga temporada i li donà tanta tranquil·litat i pau. Desitjos? Uff,moltíssims. Però si, com l'Aladí, es trobés un llàntia i un geni li concedís tres desitjos, ho tindria clar: salut, diners i amor. Així, s'asseguraria de tenir-ho tot. 

ROGER: Estudiant del grau de Llengua i Literatura Catalanes a la UOC. Llicenciat en Història Contemporània, ja en possessió del DEA i esperant, algun dia, poder acabar la tesi. Ja ha publicat un parell de llibres, un d'història local i un sobre el Front Nacional de Catalunya a la dècada dels cinquanta; a més, algun text seu apareix en alguna obra col·lectiva i també col·labora en revistes com Parietes (el butlletí del Centre d'Estudis Locals de Parets del Vallès) i Vallesos, la flamant revista-llibre que cap vallesà pot deixar escapar. També escriu en mitjans digitals comarcals,el Vallesoriental.com ara, i l'AraVallès, abans.
La música li interessa força. De fet, tant, que ja fa una colla d'anys que de tant en tant es deixa caure per algun escenari; el projecte actual amb què tortura l'audiència és un grup de blues anomenat Slim Bay Seals.
No s'ha de ser gaire perspicaç per endevinar que aquest individu és vallesà, encara que ell embolica la troca i sempre diu que és de la Vall del Tenes, un sentiment de pertinença incomprensible per als qui no hi viuen... i per a gran part dels que sí que ho fan. A més, ell, justament, ja no hi viu: viu a La Garriga. Déu n'hi do!
Aficions? Ben terrenals: viatjar amunt i avall pel país i per fora, quan pot; llegir i escriure, una cosa ben bàsica; esgarrapar les cordes de la guitarra i fer veure que sap cantar; compartir bons tiberis (i les converses que se'n deriven) amb els amics; i, si mai en té l'ocasió, jugar a la butifarra. Potser amb els Quatre Jutges faríem una bona timba.


TERESA: estudiant de Grau del Llengua i Literatura Catalanes. Titulada en Grau Mitjà de guitarra clàssica i amb estudis de piano, cant i cant coral. Treballa en dues  escoles  envoltada  de nens i nenes a qui intenta fer cantar i que toquin algun instrument. Ha escrit un munt de lletres de cançons i cantates.
Actualment viu a Igualada, però és nascuda a Sant Sadurní d'Anoia, orgullosíssima de ser d'una terra de vins i caves.Tot i que també ha viscut davant del mar i s'ha quedat embobada hores i hores als esculls veient els trencar de les onades i escoltant el so de les gavines ben aprop.
La música és la seva passió. Ja de petita sempre escoltava els Setze Jutges i ja s'imaginava dalt d'un escenari com una Jutge més cantant i reclamant els seus drets com ells feien.
Ara per fi serà una Jutge.

JAUME: Estudiant de Grau en Llengua i literatura catalana. Té fet el primer cicle de Filologia hispànica.
Actalment viu a Arenys de Munt, un petit poble del Maresme, famós quan plou i la seva riera. Encara que sempre he viscut a Badalona.
La guitarra, el piano i la producció musical és el que més li agrada quan té una mica de temps lliure. Una altra passió és la poesia, és autor de dos poemaris recollits een el llibre: "Vivir soñando" i  "Horizonte lejano".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada